Ryhmätoiminta

Kaipaatko tekemistä selvinpäin? Kipinää uusien harrastusten löytämiseksi? Ryhmää, jossa voit edistää omia kiinnostuksen kohteitasi?

Tapatuunaus-ryhmissä toteutetaan päihteettömästi osallistujien omia projekteja ja ideoita. Ryhmävetäjinä toimivat kokemusasiantuntijat.

Tapatuunaus-jatkoryhmä huhtikuu – joulukuu 2018

Tapatuunaus-jatkoryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 10-12 Malminkartanossa ja jatkuu vuoden 2018 loppuun. Ryhmä on maksuton. Mukaan mahtuu hyvin ja ryhmään voi tulla myös tutustumiskerralle ilman sitoutumuksia. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Petriin (puh. 044 781 3150).

Pilottiryhmät lokakuu 2017 – helmikuu 2018  

Pilottiryhmät kokoontuvat Malminkartanossa, Kalliossa ja Tikkurilassa.

Ryhmien kokoontumispaikat ja -ajat ovat:

  • Malminkartano, Tulevaisuuskioski, Kuntoutussäätiö (Pakarituvantie 4) ti klo 10-12
  • Kallio, Kumppanuustalo Hanna (Sturenkatu 12) ti klo 14-16
  • Tikkurila, Villa Grönberg (Jokiniemenkatu 9) ke klo 10-12

Tapatuunaus-ryhmät kokoontuvat lokakuusta 2017 helmikuulle 2018. Ryhmät tekevät retkiä ja vierailuja, joten tapaamisaikoihin ja paikkaan voi siksi tulla muutoksia.

phil-coffman-161251

 

Mitä ryhmät tekevät?

Ryhmät tarjoavat vaihtoehtoista tekemistä selvinpäin ja väylän omien unelmien toteuttamiselle. Ryhmissä ei vatvota ongelmia vaan katsotaan eteenpäin ja luodaan yhdessä uutta. Ryhmien toiminta perustuu mukana olevien toiveisiin ja omaan tekemiseen, joten niitä ei ole päätetty etukäteen. Ryhmissä ideoidaan ja kokeillaan yhdessä erilaista tekemistä selvinpäin.

Kuka voi osallistua?

Ryhmätoiminta on suunnattu yli 20-vuotiaille henkilöille, jotka haluavat löytää kiinnostavaa tekemistä selvinpäin. Ryhmien tekeminen riippuu paljon osallistujien omista mielenkiinnon kohteista. Keskeistä on kiinnostus oman alkoholinkäytön vähentämiseen tai raittiuden ylläpitoon. Alkoholiriippuvuudesta kärsiville suositellaan muunlaista tukea.

Ryhmätoimintaan osallistuminen

Ryhmiä aloittaa kolme ja jokaiseen ryhmään mahtuu korkeintaan 10. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Keskustelemme kiinnostuneiden kanssa vielä luottamuksellisesti ennen ryhmien alkua. Halukkaille järjestetään haastattelu. Haastattelut ovat rentoja keskusteluita, ja niiden avulla yritämme löytää kaikille kiinnostuneille hyvän ryhmän tai muun reitin oman arjen parantamiseen

Ryhmätoimintaan osallistumisen edellytyksenä on, että osallistujalla on motivaatio edistää omia kiinnostuksenkohteitaan ja vähentää alkoholinkäyttöä (tai ylläpitää raittiutta). Osallistuja myös hyväksyy ryhmätoiminnan arvot ja sitoutuu noudattamaan niitä. Alkoholiriippuvuudesta akuutisti kärsiville suositellaan muunlaista toimintaa.

Ryhmätoiminnan arvot

  • Tasa-arvoisuus osallistujien ja vertaisohjaajien välillä
  • Luottamuksellisuus
  • Päihteettömyys toiminnan aikana
  • Muiden kunnioittaminen
  • Yhdenvertaisuus

 

Esitys1

Tule kuulolle infotilaisuuteen, ota meihin yhteyttä tai täytä sähköinen ilmoittautumislomake.

Ota yhteyttä, tulemme mielellämme paikan päälle kertomaan lisää!