Kokemuspankilla kokemusta ja asiantuntijuutta – Näkökulmia A-kiltatoiminnasta

Jouni Hotti

Kokemusasiantuntijuus sisältää kokemuksen ja kokemuksesta jalostetun asiantuntijuuden. Kokemus on käsitteenä kohtuullisen selkeä. Tässä yhteydessä se on kokemuksen syntyyn kiinnittyvä tarina siitä, miten minulle kävi ja mitä siitä voin ymmärtää.

Toisiaan vastaavien kokemusten jakaminen voi johtaa vertaisuuden kokemukseen, ymmärrykseen siitä mitä tuo toinen saattaa olla kokenut. A-kiltalaisesta näkökulmasta vertaisuus on kokemusasiantuntijuuden ytimessä.

Asiantuntijuus on hankalammin määriteltävissä. Sen merkitys riippuu yhteydestä ja henkilöstä. Jos asiantuntijuus on aihekohtaista laajahkoa ymmärrystä ja kohtuullista parempaa tilannekohtaista asioiden hallintaa on rima korkealla – meille kaikille. Usein koulutus auttaa, mutta (koulutus)putkesta riippumatta tulee monenlaista tulosta.

Slogan ”kokemus tuo varmuutta” pitää sisällään elettyä elämää, kokemuksia ja ymmärrystä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Sloganin olen lainannut tanssiguru Åke Blomqvistilta. Se on peräisin ajalta, jolloin kuvittelin voivani oppia tanssimaan. Minusta ei tullut asiassa minkäänlaista asiantuntijaa. Tavoitteeni oli olla parkettien partaveitsi, mutta minulle ei jäänyt kuin parta. Uskon, että myös muille voi joskus käydä niin, että asiantuntijuuteen ei riitä edes koulutus ja kokemus, saati kumpikaan yksin.

Kokemusasiantuntijuus on kapea määritelmä monen kokemuksellisen asiantuntijan osaamisesta. Olen työskennellyt monen kokemustaustaisen asiantuntijan kanssa ja huomannut, että ennen kokemusasiantuntijuuteen kiinnittyvää elämänvaihetta heillä on ollut elettyä elämää – opiskelua, ammatillista- ja muuta toimintaa. Kokemuksen tarinallistaminen ja ymmärryksen lisääminen aina asiantuntijuuteen saakka on osuuskaupallisesti sanoitettuna bonusta aiemman osaamisen päälle. Ajallinen etäisyys omaan toipumistarinaan voi tuoda siihen vielä uutta ymmärrystä, uusia värejä ja lisää syvyyttä.

phil-coffman-161251

Kaikelle kokemusosaamiselle on sijansa. Kuhunkin tarpeeseen tarvitaan omanlaisensa kokemuksellinen asiantuntija. Missä ja koska käyttää mitäkin osaamista? Yleisohjeena voisi olla, että käytetään sopivasti annosteltuna sitä, mitä kulloinkin tarvitaan. Arjen tarpeisiin kyläkaupasta löytyy jotakin, mutta automarketista miltei kaikkea. Marketille olisi tilausta tarvittavan kokemusosaamisen löytämiseksi.

Päihde- ja mielenterveystyössä laaja ongelma on kokemusosaamisen rajallinen saatavuus tarpeeseen nähden, tarpeen tunnistamisen vaikeus sekä kohtaanto-ongelmat kysynnän ja tarjonnan välillä. Osin kokemusosaamisen käytön yleistymisen haasteena on palkkioiden ja korvausten maksamiseen liittyvät käytännön hankaluudet.

Kokemusosaamisen tarve tunnistetaan ja tunnustetaan yhä laajemmin. Kokemusosaamisen tarvitsijat (käyttöaloja ovat mm. arviointi, tiedotus, koulutus ja kehittäminen – yksilöt, ryhmät ja yhteisöt), kokemusasiantuntijat, kokemuspalveluiden tuottajat ja kokemuskouluttajat ovat hajallaan toimialan kentillä toisistaan tietämättä ja toisiaan kohtaamatta. Tarve on yhteistyölle, kokonaisuutta koordinoivalle toimintatavalle ja kokemustoimintaa kehittävälle ja arvioivalle otteelle. Tarvitaan hyväksi koeteltu toimintamalli, jota voidaan soveltaa eri yhteyksissä.

Yksi ratkaisu edellä kuvaamiini haasteisiin voisi olla kokemusasiantuntijapankki, jota Vantaan A-kilta kumppaneineen on kehittämässä. Idea on kuvattu lyhyesti alle.

Pankkiin rekrytoitaisiin olemassa olevia kokemusasiantuntijoita. Uusia asiantuntijoita koulutettaisiin hyväksi koetun koulutusrungon mukaan. Pankki huolehtisi kokemusasiantuntijoidensa osaamisesta ja jaksamisesta mm. täydennyskoulutuksen, työnohjauksen ja virkistyksen keinoin. Pankki pitäisi huolta kokemusasiantuntijoiden palkasta, palkkioista ja korvauksista. Pankki välittäisi kokemusasiantuntijoita kunnan ja muiden tarvitsijoiden kertaluonteisiin, jatkuviin ja määräaikaisiin tehtäviin. Pankin tehtävänä olisi vastata kokemusasiantuntijuuden tarpeen ja osaamisen kohtaamisesta – oikea henkilö kuhunkin tarpeeseen, helposti ja yhdestä paikasta.

Jouni Hotti on Vantaan A-killan toiminnanjohtaja

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s